Dag 8 – Marseille

Daggry var over os og det var tid til at vågne, den forbande pool mand havde lukket poolen for rensning så faders drømme om at morgenbade var knust til en million stykker, så på hver mand, kvinde og barn rullede der en tåre ned af kinden for den knuste drøm fader havde om at morgenbade

Men selvom morgenen var fyldt med skam, blev der spist et par Nutella mader som smagte som guds nægter. Disse mader hjalp os alle med at komme på toppen før vi drog af sted på den lange rejse mod den franske havneby Marseille.

Vejen til Marseille var dristig og farlig, de franske motorveje er fyldt med bilister som har trukket kørekortet i en baguette automat. Dog efter meget tid, en krise over mangel af oplader og en alt for dyr betalingsvej, så vi den, Marseille!

Sylvester på bagsædet pegede stolt og sagde selvsikkert ”SE DET ER HOGWARTS”, han pegede på en smuk kirke som lå på toppen af et bjerg. Dens rene eksistens udskød skønhed og nysgerrighed.
Igennem gaderen, tæt på kajen, kiggede vi rundt på de pæne huse der lå ud til vandet, og vi fik alle øjne på det!

Vores pupiller blev større og en varme fyldte vores hjerter, en katedral stod højt og flot imellem de halvmoderne boliger, en kirke så stor, at det var umuligt ikke at gå derind, Mor stoppe hurtigt bilen og rev i gearstangen for at parkere tæt på kirken. Vi stod foran en kæmpe trappe som vi i alt varme gik op af. Til lyden af franske håndværker stod vi foran indgangen til kirken og vi trådte ind. Med det samme faldt der faner fra væggene og statuer af jomfru Maria så langt øjet rækkede, noget vi kun ville se mere af.

Igennem kirkegangene gik vi og beundret skønheden i hver en mursten, men til sidst måtte vi sige farvel til den gode kirke, for vores mål var sat højre – Basilique Notre Dame De La Garde.Turen gik op af gaderene i Marseilles, op og op og op gik det, indtil vi indså, at den kirke som Sylvester så stolt havde udnævnt som Hogwarts rent faktisk vores sande mål, Basilique Notre Dame De La Garde. Vi kørte op af vejen til kirken og fandt dermed en parkeringsplads, vi var stolte af os selv, fordi vi ikke behøvet at gå hele vejen op,

Vi stod på parkeringspladsen og kiggede ned på byen, vi kunne se kirken vi allerede havde været ved, og det var smukt! Men da vi vendte os mod kirken, så vi et syn som kunne havde dræbt en normal mand af skræk, trapper! Og endnu værre, på toppen af de trapper var endnu en parkeringsplads, vi kigge alle skuffet på mor, men i ånden af Jesus tilgav vi hende og gik op til kirken, først til krypten hvor ingen anden end vor’ frelser lå, men videre måtte vi, vi gik ud af krypten og op flere trapper indtil vi så indgangen.

Vi så alteret og kunsten i væggene som var smukke som intet andet, vi beundrede kunsten og skønheden af de mange kors and statuer af Jomfru Maria. Da vi endelig gik ud så vi ud på byen igen og mor kigge på os og sagde med en stemme af en engel ”Det var en fed kirke”, et kompliment som Gud i himmel selv må værdsætte
Rundt om kirken gik vi og betragtede panoramaet af byen fra haven til bjergene parallel af os, rundt om kirken gik vi, og vi troede vores overraskelser var overe, men sådan skulle det ikke være! Som en velsignelse fra Gud selv kigge jeg op mod himlen og så det, på toppen af kirken stod ingen andre end Dronning af Himmelen med Baby Jesus i armene, en tåre faldt ned ad mine kind for jeg vidste, Gud er god

En kvik tur i souveniershoppen var en succes. Med kors købt og sodavand i lommen tog vi ned mod bilen. På vej ned af bjerget var der bakker som vi aldrig havde troet, som Moses gik ned af bjerget gjorde vi det samme i en stål maskine med vægt på 1,5 ton, vi tænkte tilbage på vores tid i San Francisco og tænkte hvordan det var barnemad i forhold til dette, men ned af bjerget kom vi da.

Turen hjem på de franske motorveje var ligeså farlige og dyr som på vejen derud, men vi gjorde det med alle lemmer og en lidt tyndere pung, en tur til LIDL efter baguette var planlagt, men blev ødelagt og gjort til et måltid på McDonald’s.  Efter alt dette, nåede vi hjem til en aftentur i poolen. Vores knuste hjerter fra i morges blev fyldt med glæde og fryd og vi var endelig klar til at sove og vente på den nye dag må komme

Storm

 

Storm skrev dages fantastiske blog inlæg. Vi havde en rigtig god dag og Marseille er en virkelig flot by. Vi fik også tid til lidt shopping og spist en frokost.

Sune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *