Dag 10 – Saillans

I dag blev drengene tidlig vækket, for vi skulle være ude af lejligheden kl.10.
Efter en hurtig morgenmad og rengøring, satte vi kursen mod Saillans. Turen ville tage omkring 4 timer, men det var igen fordi vi valgte den flotte rute i stedet for den hurtige rute.

Turen gik igennem de fineste små franske byer, nogen af dem lignede faktisk film kulisser, så idylliske var de.

Turen bød også på en del bjergkørsel. Faktisk plejer jeg ikke at være så vild med bjergkørsel, og det er som regel Sune der kører. Men i dag var det mig, og jo mere man gør det jo sjovere bliver det. Faktisk havde jeg en total optursoplevelse – en franskmand i bilen foran mig trak ind til siden så jeg kunne overhale ham, fordi jeg pressede ham for meget – mega sejt.

I Saillans ventede Hans og Charlotte med lækker frokost. Det er så dejligt at være tilbage her. Vi har jo to gange før lånt deres hus, så det hele føles jo meget hjemmeligt. De andre gange vi har været her, har været forår 2010 og efterår 2014. og der er byen en del mere død. Nu her i sommeren vrimler det med mennesker og man kan bade i floden la Drome.

Efter frokosten bade vi første gang i floden. Der er en del strøm i floden, men det gør det bare rigtig sjovt. Mange mennesker sejler også på kano i floden og de lokale børn syntes det var rigtig sjovt at hoppe ned fra klipper og sprøjte vand på dem der kom sejlende.

Efter var bade turen var vi på sportsbar (det hedder den lille cafe i byen) her drikker damerne en drik der er blanding af øl, limonade og grenadine, det smagte faktisk overraskende godt.

Efter aftensmaden blev der tid til endnu en badetur, og derefter hygge på tarassen. Vi syntes der var en del hvepse på tarassen, men det var nok bare fordi Charlotte har rigt mange blomster og en rigtig stor lavendel stående. Men Storm så at hvepsene var ved at bygge et hvepsebo ned i en af de gamle potter. Så den fik hans fjerne. Han lagde den i et patentglas og det var vidt fascinerende at se hvordan hvepsene har bygget sådan et bo op, og hvordan larverne lå derinde.

I morgen er der marked i byen og vi vil også nå at bade inden nat vi fortsætter mod Lyon.

Winnie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *